RTX teknolojisi ışığın gerçek zamanlı kullanılmasıdır. Daha gerçekçi gölgeler, ışık kırılmaları, yansımalar ve ışık kaynakları ile birlikte oyun atmosferi gerçeğe daha yakın hale getirilmeye çalışılır. Şimdilik sadece üst seviye kartlarda bulunsa da NVIDIA CEO‘su Jen-Hsun Huang bazı açıklamalarda bulundu.

CEO verdiği bir röportajda “RTX teknolojisi genel olarak bilgisayar oyunları için harika çalışıyor. Bu noktada ışın izlemenin geleceği oldukça açık. Hemen hemen her oyun geliştiricisi RTX teknolojisini oyunlarına adapte etmeye çalışıyor. Yeni nesil konsollar bile bu teknolojiyi kullanmak zorunda kaldılar. Efektler ve atmosfer çok gerçekçi. Bu işin geri dönüşü artık mümkün değil. Dünyada bu teknolojiden faydalanamayan milyonlarca oyuncu var ve biz onlara ulaşmak için sabırsızlanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

CEO bundan sonraki süreçte çıkacak bütün oyunların ve bilgisayarların RTX temelli olması yönünde çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 2020 yılı ile birlikte RTX,  dizüstü bilgisayarlar içinde yaygınlaşacak ve Max-Q teknolojisi ile birleştirilecek. CEO Jen-Hsun Huang 2020 yılının RTX için çok önemli olduğunu belirtti.

RTX teknolojisini barındıracak olan tek firma NVIDIA değil. 2020 yılında çıkacak 6000 serisi AMD kartları da ışın izleme teknolojisini barındıracak.

Siz RTX ve RTX destekli oyunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur