Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dmitry Rogozin tarafından verilen emre göre, Rusya NASA için iki adet Soyuz uzay aracı üretmeye başladı. Üretilen bu iki araç, NASA ’nın ISS ’teki astronotlarına teslim edilecek. Rogozin ’in bu kararı almasında sebep ise, kısa süre önce NASA yöneticisi Jim Bridenstine‘in, Amerika ’nın ticari uzay aracı uçuşlarına başlamakta geç kaldığını belirten bir mektup göndermesi.

Rogozin, ABD ’nin 2020 ve 2021 yıllarında daha fazla uzay aracına ihtiyacı olabileceğini söyledi. Başkan aynı zamanda uzay aracının inşasının en az 2 yıl sürdüğününde altını çizdi.

Soyuz uzay araçlarından biri 2021 yılının sonlarından itibaren uzay turizminde kullanılmaya başlanacak. Diğeri ise, diğer görevler için astronot ekibine destek olacak.

Rusya daha önce de ABD ’nin ticari uçuş hedefleri kapsamında daha fazla uzay aracı talep etmesi konusunda ülkeye uyarıda bulundu.

Tabii Rusya ’dan gelecek uzay araçlarının yanında SpaceX de 2020 yılının başlarında Crew Dragon ile ticari uçuşlara başlamaya hazırlanıyor. Boeing‘in CST-100 Starliner projesi de aynı zamanda uçuşlaraya başlayacak. Bu ikili Rusya ’ya olan bağımlılığı da azaltmış olacak.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur