ABD Güney Kaliforniya Eyalet Savcısı Ofisi, Çin‘de sahte iPhone ve iPad programına dahil olan en az 14 kişinin olduğunu duyurdu. Dolandırıcılar, sahte iPhone modellerini Apple mağazalarına arıza nedeniyle götürüyorlar. Apple servisi de sahte iPhone modelleri ile yeni iPhone modellerinin değişimini yapıyor. Dolandırıcılar sahte ürünleri Çin‘den satın alıp Amerika‘da orijinal ürünlerle değiştirdikten sonra Çin‘e geri yolluyorlar.

Yetkililer, dolandırıcılık programından ithal edilen, takas edilen ve ardından satılan toplamda 10.000‘den fazla ürün olduğunu tespit etti. Bu dolandırma programı Apple‘ı toplamda 6.1 milyon dolardan daha fazla zarara uğratmış durumda.

ABD ’li avukatRobert Brewer, “Önemli miktarda parasal kayıp yaşansa da bu dava paradan daha önemli şeyler kaybettirdi. Sahte malların üretilip ABD şirketlerinin dolandırılmaya çalışılması piyasaya temel olarak çok büyük zarar veriyor. Amerika Birleşik Devletleri Avukatlık Bürosu, Amerikan pazarlarına ve tüketicilerine sahte ürünlerin satılmasıyla zarar vermek isteyenleri adalete teslim etmeye tamamen kararlıdır” açıklamalarında bulundu.

Çin ’e nispet: Trump, Apple fabrikasını gezecek
Çin ’e nispet: Trump, Apple fabrikasını gezecek

ABD Başkanı Donald Trump ve Apple CEO'su Tim Cook, Apple fabrikası için bir araya gelecek. Trump ve Cook için şimdilik takvim yayınlanmadı. Bekleyiş sürüyor...

Yetkililer, ele başlarının 30, 31 ve 33 yaşlarında üç kardeş olduklarını tespit etti ve bu günün erken saatlerinde yapılan bir operasyonla tutuklandıklarını açıkladı. Bu yıl başlarında bir çiftin yine benzer bir yöntemle 1 milyon dolardan fazla kazanç sağladıkları ortaya çıkmıştı.

Siz sahte ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur