5G telefonlar, teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte daha da önem kazanmaya başladı. 5G destekli bir cihazın şuan için dünya genelinde kullanım alanı yaygın olmasa da, geleceğe yatırım yapmak isteyen kullanıcılar tercih edebiliyor. Gelen raporlara göre 2019 ’un üçüncü çeyreğinde, Samsung 5G telefonlar, pazarın yüzde 74 ’ünü ele geçirmiş durumda.

Dünya genelinde satılan 5G destekli cihaz sayısı 4.7 milyon olarak açıklandı. Bunların 3.2 milyonu ise Samsung ’a ait. Önceki çeyrekte 1.5 milyon satış yapabilen Güney Koreli firmanın yardımına Note 10 Plus 5G yetişti diyebiliriz. Note 10 Plus 5G ile birlikte pazarda büyük bir çıkış yakalayan Samsung ’da yüzler gülüyor. Bu yıl çıkacak S11 Plus modelinin de direkt 5G desteği ile gelmesi bekleniyor.

5G telefon pazarındaki diğer şirketlere baktığımız zaman, ikinci ve üçüncü çeyrekte 5G destekli LG telefonlarının 700.000 adet sattığı ortaya çıktı. Çinli üreticiler Xiaomi, Huawei, Vivo, Oppo ve ZTE ’den yapılan toplam sevkiyat ise pazarın yüzde 17 ’sini oluşturuyor. Teknolojinin gelişmesine bakılınca uzmanlar, dünya genelinde 5G teknolojisinin 2025 yılına kadar aktif bir şekilde kullanılmasını planlıyor.

Siz 5G telefonlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur