Samsung’un katlanabilir ekranlı ilk telefonu Galaxy Fold 1980 dolarlık fiyatı ile piyasaya sürülmeden birçok eleştiri ve bazı sorunlarla gündeme gelmişti. Şirket tarafında kilit bir yöneticinin sızdırdığı bazı bilgilere göre, cihazın sadece 500.000 birim satılabildiği ortaya çıkmıştı. Yarın çıkacak cihazın ise çok daha fazla satması bekleniyor.

Galaxy Fold’da karşılaştığı sorunlar konusunda daha temkinli davranan Samsung, Galaxy Z Flip ile birlikte de daha uygun bir fiyat politikası ile yaklaşık 2.5 milyon adet satış gerçekleştirmeyi planlıyor. Henüz netleşmemiş fiyatına göre 1300 dolar ile 1400 dolar arası bir etiket beklenirken analistler, şirket içinden gelen bu satış beklentisi raporuna şüpheci bakıyor. Birçok analist 2.5 milyon adet satışın mümkün olamayacağını da iddia etti.

Beklenen Galaxy Z Flip özellikleri

Galaxy Z Flip, 6.7 inç, ultra yüksek (22: 9 en boy oranı) Infinity Flex AMOLED bir ekran ile gelecek. Qualcomm’un Snapdragon 855 işlemcisinden güç alan cihaz, 8GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip. Arkada ikili 12 Megapiksellik çift kamera kurulumu varken, ön tarafta 10 Megapiksel selfie kamera ve 3300mAh pil bulunuyor. Ayrıca stereo hoparlörler, yana monte edilmiş parmak izi okuyucu ve kablosuz şarj özelliği de mevcut.

Yarın yapılacak Unpacked etkinliği ile birlikte tüm detayları sizlerle anlık olarak paylaşıyor olacağız. Samsung Galaxy S20 ailesi de Galaxy Z Flip de bu yıl geçtiğimiz yıla göre oldukça dikkat çekecek gibi duruyor.