Her geçen gün akıllı telefonların yükselişini görüyor olsak da 5G teknolojisini kullanan akıllı telefonların sayısı oldukça az. Kaldı ki bu teknolojiye sahip telefonlar olsa da insanların kullanabileceği bir altyapı birçok ülkede bulunmuyor.

Hatta ABD ve Huawei kriziyle birlikte, Huawei’nin lider olduğu 5G altyapı sistemleri maalesef ki sekteye uğradı. Yine de 2019 yılında birçok akıllı telefon ile karşılaştık. Bu karşılaşmaların arasında ise lider bir isim bulunuyor: Samsung.

iOS mu Android mi tartışmalarının en eski oyuncuları olan Apple ve Samsung söz konusu 5G telefonlara gelince, Samsung tarafı liderlik bayrağını eline alıyor. Apple’ın bu yıl tanıtacağı iPhone 12 için 5G özellikli model olarak sunacağı tahminleri yapılıyorsa da şu an için bunlar tahminden öteye geçemiyor.

Bu noktada Counterpoint Research bazı rakamlar yayımladı. Bu rakamlara göre Samsung geçen yıl ABD’deki 5G akıllı telefon satışlarının yüzde 74’üne sahip oldu. Samsung Galaxy Note 10 Plus, 5G özellikli en çok satılan telefon oldu. Yani Samsung Galaxy Note 10 Plus ABD’de en çok satan 5G telefon oldu.

Yayımlanan veriler, 2019 yılında ABD’de yaklaşık 2 milyon adet 5G özellikli telefon satıldığını ve bu toplam akıllı telefon satışlarının yüzde 1’ine tekabül ettiğini gösteriyor. Samsung, satışların yüzde 74’üne hakimken listede LG ve OnePlus onu takip ediyor.

5G özellikli telefonların satışlarının bu kadar düşük kalmasının bir diğer nedeni şüphesiz birçok ülke ve bölgede bu teknolojik altyapının bulunmaması ya da yeterli olmamasında yatıyor. Analistler 5G özellikli telefonlara yeni modeller eklendikçe altyapının da bu noktada gelişim göstereceğini ve Apple’ın da bu oyun alanına girmesiyle işlerin kızışacağını söylüyor.