Yıllar sonra tekrar Samsung ’u tercih eden Qualcomm ’un bu kararından geri döndüğü ve yola TSMC ile devam edeceği iddia ediliyor. TSMC sadece üretim gerçekleştirirken, Samsung kendi işlemcilerini de geliştiriyor.

Bu nedenle Samsung ’un Exynos yonga setlerini daha iyi hale getirmek için Qualcomm ’un yonga tasarımlarını kullanabileceği ihtimalinin göz önünde bulundurulduğu belirtiyor. Samsung ’un kendi işlemcilerinden bahsetmişken, o tarafta da bir takım değişiklikler yaşandığını belirtmek isteriz.

Samsung ’un amiral gemileri ABD, Çin ve Japonya ’da Snapdragon, diğer bölgelerde Exynos işlemci ile kullanıcılara sunuluyor. Ancak, son dönemde Güney Kore ’de ortaya çıkan raporlara göre, bu yıl Snapdragon 865 ’li sürüm çok daha fazla ülkede karşımıza çıkacak.

Samsung yöneticilerinin SD 865 ’in Exynos 990 ’dan daha iyi performans gösterdiğine inandıkları belirtiliyor. Qualcomm SD 865 konusunda yeniden TSMC ile yoluna devam etmek istese de, Snapdragon 765 ve Snapdragon 765G ’nin üretimini Samsung gerçekleştirecek.

Tabi, bu konuda henüz Qualcomm ’un yaptığı bir resmi açıklama bulunuyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur