Sanayi ve Teknoloji Bakanı ’nın sosyal medya hesapları üzerinden yapılan bir açıklama bulunmuyor. Ancak, DW tarafından paylaşılan habere göre Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank görüşmelerin devam ettiğini doğruladı. Türk ve Alman yetkililer arasında Volkswagen yatırımıyla ilgili temasların sürdüğünü teyit eden Varank ’ın “Alman tarafıyla her zaman görüşüyoruz. Bizim görevimiz yatırımcıyla, Volkswagen (VW) ile görüşmek”  ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

Fabrika için bir açıklamada Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ’ten geldi. Hükümet yetkililerinin Volkswagen ile irtibat halinde olduğunu bildiğini belirten Çelik ’e göre sonuç bekleniyor.

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği Başkanı Alper Kanca ise Türkiye ’deki tedarikçiler ile Volkswagen arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşandığını belirtiyor. Kanca, konu hakkında “Volkswagen bir kaç ay önce tedarikçi ve şirketlerle görüşmeye yakınlaşmaya başladı. Bu konuda somut sorular yönelttiler. Bu talepleriyle alakalı olarak irtibatta olmayı sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur