Bilgisayar oyunlarını fiziksel olarak satın almak artık çok eskide kaldı. Bunun için oyuncular yeni platformları kullanıyorlar. Bunlardan biri de Epic Games. Epic Games üzerinden oyunu satın alan oyuncu, sonrasında oyunu Epic Games üzerinden bilgisayarına indirebiliyor. Oyuncunun kütüphanesinde yer alan oyunları istediği zaman kaldırıp, istediği zaman tekrar yükleyebiliyor.

CCN ’den Willian Worral ise tespit ettiği yeni Epic Games açığı ise bu işlemlerin satın almadan yapılabileceğini ortaya koydu. Söylediğimiz gibi, Epic Games kütüphanesindeki oyunları bilgisayara indirmek mümkün. Hata ile birlikte siz oyunu satın almasanız bile, başkasının kütüphanesindeki oyunları bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.

Ortaya çıkan bu hata ile birlikte bir oyuncu, arkadaşının Epic Games hesabına girerek, oyun kütüphanesinde olan oyunları kendi bilgisayarına indirebiliyor. Worral, bu hatayı Borderlands 3 isimli oyun ile tespit ettiğini söyledi. Tabii tahminler bu hatanın tek bir oyun ile sınırlı olmadığı yönünde.

Şirket cephesine baktığımızda ise henüz tespit edilen hata ile ilgili yapılmış bir açıklama bilinmiyor. Ancak, sorunun çok yakından çözülmesi bekleniyor.

Bu açığı kullanırken oyuncuların dikkat etmesi gereken nokta ise, Epic Games ’in bu açığı kullanan kişileri yasaklama ihtimali. Yasa dışı olan bu açıktan faydalanmak isteyen oyuncuların Epic Games hesapları engellenebilir.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur