SDN ofisinde bu kez oyun oynuyoruz. Vampir Köylü oyunu ile eğlenceli anlar geçirdiğimiz videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler…

Vampir Köylü nasıl oynanır?

Ofiste oynadığımız Vampir Köylü oyunu ile birlikte Vampir Köylü nasıl oynanır sorusuna da yanıt vermiş olduk. Kalabalık arkadaş gruplarının oynayabileceği oyunda ilk olarak 2 vampir ve 1 büyücü seçilmesi gerekiyor. Bunun için kura çekebilirsiniz. Ayrıca bir de hakem olması şart.

Hakemin herkes seçildikten sonra, ‘gece oldu’ diyerek herkese gözlerini kapattırması gerekiyor. Sonrasında yalnızca vampirlere gözünü açtırarak, vampirlerin birbirini tanıması sağlanıyor. Sonrasında büyücü gözünü açıyor. Biz videomuzda zamanımız kısıtlı olduğu için büyücüyü devre dışı bıraktık. 

Tüm bunların ardından hakem ‘sabah oldu herkes gözünü açsın’ komutunu veriyor ve asıl eğlenceli anlar bundan sonra başlıyor.

Herkes kendinin vampir olmadığını iddia ettiği gibi, gruptan birinin vampir olduğunu iddia etmeye başlıyor. Bu mücadelenin ardından hakem, kimin vampir olduğunu tespit etmek için oylama başlatır. Herkesin en fazla oy verdiği kişi ölerek oyundan çıkar. Eğer ölen köylülerden biriyse, vampirlerin ikisi de ölene kadar oyun devam eder.

Tekrar gece olduğunda ve herkes gözlerini kapattığında bu kez vampirler birini öldürmek için gözlerini açar. O kişi büyücü tarafından korunmadıysa, o da ölerek oyundan çıkar.

Bundan sonrası vampirler ya da tüm köylüler ölene kadar devam eder.