Siri, insanlara yalnızca hizmet edip eğlenmelerini sağlamıyor Aynı zamanda acil durumlarda da hayat kurtarmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Apple ’ın neredeyse sektörün patronu konumunda olduğu dijital asistanı, bir kez daha farkını ortaya koyarak bir hayatın kurtarılmasını sağladı.

18 yaşındaki üniversite öğrencisi Gael Salcedo, okula giderken Jeep marka otomobilini bir buz parçasına çaprtı. Ardından aracının kontrolünü kaybeden Salcedo, aracıyla birlikte nehre doğru sürüklendi. Yaptığı kazada aracı epey zarar alan Salcedo, aracının içinde sıkıştı.

Nehrin akıntısı sürücü kapısının açılmasını engelliyordu, yükselen su seviyesi sürücüyü epey zor durumda bırakmıştı. Bu noktada telefonunun nerde olduğunu hatırlamayan Salceno “Hey Siri, 911 ’i ara” diyerek belki de hayatının en önemli seslenişini yaptı. Olayın ardından yoğun uğraşlarla sağlık ekipleri ve itfaiyenin olay yerine ulaşmasıyla Salcedo sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Apple ’ın dijital asistanı kurtardığı hayatlardan ve yardımcı olduğu kullanıcılardan sonra şimdi de Apple Watch ’a geliyor. Dijital asistan kavramının ne kadar faydalı olabileceğini gören yöneticiler insanların hayatlarını kolaylaştırmak için yepyeni adımlar atmak için planlar yapmaya başladı. Salcedo ’nun kazası gibi durumlarda dijital asistan gerçekten farkını ortaya koyabiliyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur