Skype, uzun süredir en çok kullanılan iletişim platformlarından birisi. Zamanla çoğu insan tarafından kullanılmasının sonucunda da diğer platformlarla anlaşıp bağlantı kurarak, işlerin kolaylaşmasını sağlıyor.

Bu bağlantı nedeniyle, Skype hesabı silme işlemi sonucu olumsuzluklarla karşılaşmamak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olacak.

Skype hesabı kapatma işlemini yapmadan önce önemsememiz gereken durumları sizin için listeledik.

1. Skype kapatma işlemini gerçekleştireceğiniz hesabı kullanarak satın almış olduğunuz müzik, film veya oyunlar, hesabınız ile beraber silinmiş olur.

2. Skype hesabına bağladığınız bir uygulamada, başka bir Microsoft hesabı olmaması durumunda o uygulamayı kullanmanız mümkün olmayacaktır.

3. Skype hesap silme işleminin ardından OneDrive, Hotmail ve Outlook gibi platformlara olan erişiminizi kaybedersiniz. Dolayısıyla, bu uygulamalar içinde saklamış olduğunuz fotoğraf, belge, video ve e-postalar da hesabınız ile beraber silinir.

4. Skype hesabı silme işlemini tamamladığınız zaman, o hesaba tanımlı olan kişilerin bilgileri, sizin bilgileriniz, numaralar ve mail adresleri de silinir.

Skype hesabı silme adımları nelerdir? – Skype hesap silme linki

Skype hesabı kapatma işlemi kafa karıştırıcı olabiliyor. Fakat biraz karışık bir iş olsa da Skype hesap kapatma mümkün. Kafanızda “Skype hesabı nasıl kapatılır?” sorusu varsa, işte adım adım “Skype nasıl silinir?” sorusunun cevabı.

1. İlk olarak Skype hesabı kapatma işlemi için buraya tıklayın.

2. Skype hesap silme işlemine devam etmek için açılan sayfada istenilen bilgileri girin. Ardından “İleri” butonuna tıklayın.

3. Bir önceki adımı tamamladıktan sonra, önünüze bilgilerinizi onaylamak için bir ekran açılır. Ardından size ait mail adresini veya telefon numarasını tıkladıktan sonra, seçtiğiniz adrese bir kod gelir. Kodu doğru girdiğiniz zaman Skype hesap kapatma işlemine bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

4. Bir sonraki adımda açılan ekranda, Skype hesap kapatma işleminden emin olup olmadığınızı soran bir ekran çıkar. Bu ekranda yukarıdaki başlıkta bahsettiğimiz Skype hesabı silme işlemi sonrası karşınıza çıkacak durumlardan bahsedilmekte. Eğer eminseniz “İleri” butonuna tıklayıp Skype hesap kaldırma işlemine devam edebilirsiniz.

5. Bir sonraki sayfada karşınıza bir onay ekranı çıkmaktadır. Skype kapatma işlemini gerçekleştirmek için listede sıralanan şartları kabul etmeniz ve alttaki kutucukta bulunan silme nedeninizi seçip “Hesabı kapat” butonuna tıklamanız gerekmekte.

6. Son adıma geldik. Madde 5 ’i tamamladıktan sonra karşınıza Skype silme işleminizin tamamlanacağı tarih çıkar. “Bitti” butonuna bastığınız zaman da artık Skype hesap silme işleminiz belirtilen tarihte gerçekleşmiş olur.

Skype hesabı kapatma işlemini geri alabilir misiniz?

Öncelikle, ilk başlığımızda Skype hesabı kapatma işlemi nasıl sonuçlar doğuruyor, sorusunu yanıtladık. Şimdi ise üyelik silme işlemini geri alabiliyor muyuz ona bakalım.

Skype kapatma işleminin son adımında karşımıza, içinde tarih olan bir ekran çıkar. Bu ekranda hesabımızın 60 gün askıya alınacağı yazar.

Hesabın 60 gün askıya alınması aslında size verilen bir düşünme fırsatıdır. Bu 60 gün içerisinde hesabınıza giriş yaparsanız Skype hesabı kapatma işleminiz iptal olur ve hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak giriş yapmazsanız, 60 günün sonunda Skype hesabı silinir, yani kalıcı olarak Skype hesabı kapatma işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Yazımızda Skype hesabı nasıl kapatılır, Skype hesabını silme işleminden önce bilmemiz gerekenler ve Skype hesabı silme işlemi tamamlandıktan sonra geri alabilir miyiz gibi konular işledik. Bu yazımız ile birlikte Skype nasıl kapatılır sorusu hakkındaki tüm cevapları almış oldunuz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur