Edward Snowden'in ortaya çıkardığı gizli NSA belgelerinde, Microsoft'un Skype servisinin, ABD istihbarat kurumları tarafından sıkı sıkıya takip edildiğinin ve Microsoft'un da istihabart ile işbirliği yaptığının ortaya çıkması tüm dünyada yankı bulmuştu.

Mega Upload'un kurucusu olarak tanıdığımız internet girişimcisi Kim DotCom, şimdi Mega Upload'u yasal bir Cloud servisi olan Mega'ya dönüştürmüşken, MegaChat isimli bir iletişim platformunu da hayata geçiriyor.

MegaChat aslında çoğumuza yabancı değil zira henüz yayına girmemiş olsa da Rusya'ya kaçmış olan Edward Snowden medya ile video konferans yapmak istediğinde, ABD istihbaratının sızamayacağı güvenli bir konferans sistemi olarak, Kim DotCom'un geliştirmekte olduğu bu Mega Chat servisini kullanıyordu.

Kim DotCom, şimdi uçtan uca şifrelenmiş ve izlenmesi, dinlenmesi mümkün olmayan bir video görüşme ve mesajlaşma servisi olarak Mega Chat'i Skype'a rakip olarak piyasaya süreceğini açıkladı. Tarayıcı tabanlı olarak çalışacak Mega Chat'in bu kolay kullanımı ve güvenlik önlemleri nedeniyle, büyük yaygınlık kazanacağı tahmin ediliyor.