iPad piyasaya sürülmeden önce “tablet bilgisayar” kullanımı genellikle kurumsal firmalar ile sınırlıydı. O dönemde bilim kurgu filmlerinde oldukça popüler olan tablet bilgisayarlar iPad ’in piyasaya sürülmesi ile oldukça yaygınlaştı.

iPad Pro ile performans konusunda sınırları zorlayan ve kalem ile kullanıcıların işini oldukça kolaylaştıran Apple geçtiğimiz aylarda yayınladığı iPadOS ile deneyimi bir üst noktaya taşıdı. iPad ’i bilgisayara daha yakın bir noktaya getirdi.

Tesla Model S – 2012

Elektrikli otomobil kavramı ile bütünleşen Tesla, 2012 yılında Model S ile karşımıza çıktı. 3 saniyeden daha kısa sürede 0 ’dan 100 km hıza ulaşan bu otomobil yazılım güncellemeleri alması, devasa bir dokunmatik ekrana sahip olması ve gelişmiş otomatik pilot yetenekleri sunması ile tanıtıldığı dönemde geleceğin otomobili olarak nitelendirildi.

Aradan geçen yedi yıla rağmen halen günümüzde otomobillerin büyük bir bölümünden çok daha teknolojik.

Raspberry Pi (2012)

İlk bakışta ne olduğu anlaşılamayan bir elektronik devre gibi görünen Raspberry Pi günümüzde yüzlerce farklı amaç için kullanılan bir mini bilgisayar. Okullarda kodlamayı teşvik etmek için geliştirilen ve genellikle Linux tabanlı olan cihazı kullanmaya başlamak için bir klavye, fare ve monitör yeterli.

Güvenlik kamerasından alarm sistemine, meteoroloji istasyonundan akıllı hoparlöre kadar Raspberry Pi ile onlarca farklı cihaz ortaya çıkarmanız mümkün. Cihaz bugüne kadar 25 milyondan fazla sattı.

Google Chromecast (2013)

2013 yılında piyasaya sürülen Google Chromecast, dizüstü bilgisayarınızdan veya akıllı telefonunuzdan TV ’ye görüntü aktarmayı oldukça kolaylaştırıyor. Gelişmiş özelliklere ve buna bağlı olarak pahalı bir televizyona ve yüzlerce dolarlık bir TV Box ’a sahip olmadan 35 dolara görüntü aktarımı sağlayabiliyorsunuz.

Google Stadia desteğine sahip olan Chromecast Ultra ile cihaz çok daha gelişmiş bir hale geldi.

DJI Phantom (2013)

Yıllardır drone denildiğinde ilk akla gelen markalardan birisi olmayı başaran DJI, 2013 yılında piyasaya sürdüğü Phantom modeli ile insansız hava araçlarının son kullanıcı tarafında yaygınlaşması için ilk adımı attı.

Drone ’ları profesyoneller ile sınırlı olmaktan çıkaran ve amatör insanlar için kolay hale getiren DJI hava fotoğrafçılığının yaygınlaşmasında büyük bir para sahip. Aradan geçen birkaç yılda drone ’lar hava taşımacılığından profesyonel drone yarışlarına kadar onlarca farklı alanda karşımıza çıkmaya başladı.

Apple Watch (2015)

Günümüzde birçok insan akıllı saat kullanmamış olsa da, kullananların büyük bir bölümü hayatını kolaylaştıran teknolojik cihazların başında gösteriyor. İlk olarak 2015 yılında piyasaya sürülen ve kısa süre önce beşinci modeli ile karşımıza çıkan Apple Watch da akıllı saat pazarının lideri olma özelliği taşıyor.

Apple AirPods (2016)

İlk kez 2016 yılında piyasaya sürülen AirPods tasarımı ile uzun süreler boyunca dalga geçilen bir ürün oldu. Cihazı satın almanın ilk başta akıl karı olmadığına dair görüşler savunulsa da, şu anda Apple taleplere cevap veremez hale geldi.

AirPods 2‘den kısa süre sonra satışa sunulan AirPods Pro sahip olduğu aktif gürültü engelleme özelliği ile çıtayı bir üst noktaya taşıdı.

Listenin geri kalanını 2014 yılında piyasaya sürülen Amazon Echo, 2017 ’de piyasaya sürülen Nintendo Switch ve geçen yıl piyasaya sürülen Xbox Adaptive Controller oluşturuyor. Son 10 yıla damga vuran teknolojik ürünler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur