Sistem mimarı Mark Cerny, Nisan ayında yaptığı bir röportajda yeni nesil konsolun geriye dönük uyumluluğu hakkında bilgi vermişti. Eski oyunları çalıştırabilme ve VR sistemler ile tam uyumluluk sağlama gibi konularda çalışmalar yaptıklarını belirten Cerny, yeni VR başlık gelip gelmeyeceği konusunda net bir açıklama yapmadı.

Edinilen bilgilere göre şirket, yeni nesil oyunlar ile uyumlu çalışacak VR patenti aldı. Alınan patent firmanın tamamen yeni bir VR sistem üzerine çalıştığını gösteriyor. Patent iki cihazın biri biriyle bağlantı kurmasını sağlayan ve etkileşimi sağlayacak olan bir modülü içeriyor.

Küre şeklinde iskeletin üzerine konumlandırılmış stereo kamera sistemi ile iletişimi sağlayacak olan cihaz kullanıcıların kafa hareketlerine göre kameraları konumlandırıyor. PSVR 2 ile çok oyunculu sanal gerçeklik sistemleri yaygınlaşabilir.

Çok oyunculu VR oyunları mevcut ancak yeni geliştirilen sistem ile oyunlar eskisine göre daha gerçekçi olacak. Ayrıca PSVR 2 modelinin PS5 lansmanına hazır olması bekleniyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur