Şirket PS5 modeli ile gündeme gelmeye devam ediyor. Firmanın, Sanat Yönetmeni Yujin Morisawa adına patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Patent başvurusu ile birlikte kullanıcıların kafasında soru işaretleri oluştu.

Firmanın yeni PlayStation modeli için başvurduğu patentin geliştirme kiti ile ilgili olması dikkat çekiyor. Ayrıca bu patenti cihaz tasarımından sorumlu olan Morisawa adına yapmaları da iddiaları kanıtlar nitelikte.

Oyun kartuşu için patent başvurusunda bulunan şirketin ne tür bir hamle yapmak istediği merak ediliyor. Zira Sony hiçbir oyun konsolunda kartuş kullanmadı. Kartuşlar diğer depolama seçeneklerine göre daha az kapasite sunduğundan PS5 modelinde de gelmesi beklenmiyor.

Patent başvurusu ile birlikte Sony yeni bir Vita sürümü çıkaracağı iddiaları da ortaya atıldı. Ancak şirket yeni bir Vita modeli çıkarmayacağını belirtmişti. Bu sebepten dolayı şirketin PS Vita modeli çıkarma ihtimali de düşüyor.

Şirket patent başvurusu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Geliştirme kiti ile ilgili bir planının olmadığı bilinen firmanın rakiplerini bazı konularda saf dışı bırakmak için patent başvurusu yaptığı düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde şirketin 2020 yılının Şubat ayında yeni konsolu için tanıtım etkinliği gerçekleştireceği ortaya atılmıştı. Yapılacak olan etkinlikte patentin hangi sebepten alındığı da kullanıcıların merakını giderecek gibi görünüyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur