Microsoft geçtiğimiz günlerde yeni modeli olan Xbox Series X ’i tanıtmıştı. Beklenenden erken tanıtılan cihaz, beraberinde bazı iddiaların ortaya çıkmasına sebep oldu. Yakın zamanda Xbox Series X ’in en büyük rakibi PS5 ile ilgili bazı iddialar ortaya atıldı.

Yayınlanan haberlerde PS5 modelinin 20 Aralık 2019 tarihinde ön siparişe açılacağı ve 1TB versiyonunun 638 dolar, 2TB versiyonunun ise 1003 dolar olacağı açıklanmıştı. Ray Tracing teknolojisinin de bulunacağı iddialar arasında yer alıyordu. Ancak, şirket bu iddiaları yalanladı.

Sony sözcüsü, iddiaların yer aldığı sitedeki yazanların resmi açıklama olmadığını belirtti. Ayrıca söylentiler konusunda açıklama yapmaktan da kaçındı. Microsoft ’un tanıttığı Xbox modelinin beklenen ilgiyi görmemesi şirket için avantaja dönüştü.

Şirket, yeni oyun konsolunun fiyatını makul tutacaklarının altını çizdi. Birçok PS4 kullanıcısının yeni konsola geçmek istediğini belirten firma yetkilileri, bu konuda detaylı çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Söylentilerin tamamı mı, yoksa bir bölümü mü yanlış henüz bilinmiyor. Ancak, bazı kişiler cihazın iddialara yakın fiyat ile çıkacağını düşünüyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur