Piksel Yapısı

Görüntü sensörü piksellerinin üzerine “çip üstü mercek” adı verilen yoğunlaştırıcı bir mercek yerleştiriliyor. Geleneksel on-chip lensler her piksele yerleştiriliyor. Ek olarak, aynı renge sahip dört bitişik piksel 2×2 OCL‘de bir adet çip üstü lensi paylaşabiliyor.

Faz farklılıkları tüm piksellerde tespit edilebilir

Faz farklarını tespit etmek için geleneksel yöntemler, görüntüleme işlevselliği olmayan özel pikseller kullanıyordu. Algılama pikselleri olarak yalnızca az sayıda piksel kullanılabiliyordu.

2×2 OCL yönteminde görüntü pikselleri, algılama pikselleri olarak kullanılabildiği için faz farklılıkları tüm piksellerde tespit edilebiliyor. Sonuç olarak sensör yüksek hassasiyet ile küçük nesnelere bile odaklanabiliyor.

Düşük ışık yoğunluğunda odaklanma performansı

Düşük ışık yoğunluğunda sabit odak performansı elde etmek için, çok fazlı fark algılama piksellerinden elde edilen tüm bilgilerin birleştirilmesi ve görüntüde oluşan bozukluğun ortadan kaldırılması gerekir.

2×2 OCL, tüm piksellerde faz farklarını tespit edebilmekte, bu da daha fazla bilgi entegre etmeyi ve sabit bir odaklama performansını mümkün kılıyor.

Yüksek Dinamik Aralık (HDR)

Gerçek zamanlı HDR çıkışı, benzersiz bir pozlama kontrol teknolojisi ve sinyal işleme fonksiyonu ile mümkün.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur