Söz konusu uçuş başarılı olursa ABD’nin Rus sistemlerine bağımlılığı sona erecek. Crew Dragon uzay aracı ile gerçekleştirilecek uçuş, astronot taşıyan ilk ticari uzay aracı olarak kayıtlara geçecek.

SpaceX astronotları, hazırlık aşamasında acil durum prosedürlerini uyguladı, Crew Dragon’un mekanizmaları hakkında kapsamlı bir eğitimden geçirildi. Astronotlar daha sonra Elon Musk ile buluştu.

Astronotlar nasıl seçildi?

ScienceAlert, astronotların seçilme sürecine dair bazı bilgiler aktardı:

NASA, 2018 yılında Behnken ve Hurley’i belirlenen 9 kişi arasından SpaceX astronotları olarak seçti. İki astronot bir aksilik olmazsa ticari uzay aracı kullanan ilk insanlar olarak tarihe geçecek.

Elon Musk’ın, aynı zamanda askeri pilot da olan astronotları Nisan, Mayıs ya da Haziran ayında test uçuşu için Uluslararası Uzay İstasyonu‘na (UUİ) göndermesi bekleniyor.

Astronotlar, NASA tarafından 2000 yılında işe alındı ve o tarihten bugüne uzay mekiği programında birlikte çalıştılar.

Uzay yolculuğu güvenli mi?

Uzay uçuşlarında güvenlik ilk sırada geliyor. Söz konusu ticari mürettebat astronotları, kalkıştan önce yaşanabilecek olası bir tehlike anında SpaceX’in fırlatma rampasını tahliyeye yönelik tatbikatlar yaptı.

Acil kaçış senaryosunda astronotlar zipline benzer bir yapı ile yere iniyor ve zırhlı bir araç onları alıyor. Kalkıştan sonra muhtemel bir kaza durumunda ise Crew Dragon’un kaçış kapsülü devreye giriyor.

Bu arada SpaceX’in Falcon 9 roketini havada patlatma işlemiyle yaptığı acil kaçış testinin başarıyla tamamlandığını da hatırlatalım.

NASA’nın Ay fotoğrafı için yıllar sonra gelen itiraf!

Ay'da atılan ilk adımın üzerinden 50 yıl geçti. Neil Armstrong ile birlikte Ay'a giden Buzz Aldrin, çok konuşulan NASA Ay fotoğrafı için yıllar sonra itiraf gibi bir açıklama yaptı.