Front Range Biosciences isimli şirket, kahve ve kenevir bitki hücre kültürlerini uzaya göndermek için harekete geçti. Mart 2020 için planlanan gönderme, SpaceX ’in bir sonraki görevi için ISS ’e taşınacak. Şirket bu sayede, uzaydaki koşulların bitkilerde genetik mutasyona yol açıp açmadığını araştıracak.

Yaklaşık 480 bitki hücre kültürü, yaklaşık 30 gün boyunca ISS ’deki inkübatörde tutulacak. Hücreler sonrasında ise Dünya ’ya geri getirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Front Range Biosciences ’ın kurucusu ve CEO ’su Jonathan Vaught, uzayda bitkilerin mutasyon geçirdiğini destekleyen teoriler olduğuna dikkat çekti. Bu araştırmanın yeni ticari uygulamalar için bir fırsat olduğunun da altını çizdi.

Şirkete göre yapılan araştırma, bitkilerin uzay yolculuğu stresine karşı nasıl tepki gösterdiğini bize net bir şekilde gösterebilir. Bu da dolayısıyla yeryüzünde bitki yetiştirme konusunda yeni ufuklar açabilir. Bu özellikle gezegenin iklimi değiştikçe çok daha önemli bir konu haline geldi.

Kenevir hala yasadışı olsa da kenevir bitkisinin tekstilden biyoyakıtlara hatta sağlığa kadar birçok alanda kullanıldığını belirtelim.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur