SpaceX geçen ay yeni nesil Starship roketini tanıttığında Elon Musk da ayrıca yeni araç için iddialı bir test çizelgesi açıkladı. Roket büyük miktarda kargo ve yolcu taşımak üzere tasarlanmış. Bununla birlikte de hem tekrar kullanılabilir bir birinci aşamaya hem de tekrar kullanılabilir bir ikinci aşamaya sahip. Bu iddialı roketin yeni görevleri belli oldu.

Bugün, SpaceX ’in Starship ’e yönelik planları hakkında daha fazla ayrıntıyı Başkan ve COO Gwynne Shotwell, 2019 Uluslararası Astronomi Kongresi ’nde açıklandı. Shotwell, şirketin şu anda Cocoa, FloridaBoca Chica ve Texas‘taki tesislerde inşa edilen Starship roketlerini test etme konusundaki hedefleriyle ilgili ayrıntıları anlattı.

“Bir yıl içinde Starship‘i yörüngeye sokmak ve 2022‘den önce de Ay‘a inmek istiyoruz. 2024 yılına kadar Ay ’a inecek insanlar için kaynaklar olması için oraya kargolar yerleştireceğiz. Ve işler iyi giderse çok kısa süre içerisinde insanları Ay ’a çıkartacağız.” dedi.

Şu an ise Starship sıçrama testleri gibi bazı ön testleri tamamlamaya devam ediyor. Ön testlerin ardından ilk görevi ise yaklaşık 20 kilometre yüksekliğe çıkarak ve hasar almadan Dünya ’ya tekrar iniş yapabilmesi olacak.

Yüksek irtifa testi de tamamlandığında, yörünge testi bir yıl içinde başlayacak ve ardından insanlı test uçuşlarına geçiş yapılacak. Ve plan başarılı olursa yakın zamanda 2024 yılında insanlar Ay ’a seyahat edebilecek.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur