Falcon 9 roketi ile Florida ’da bulunan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonundaki Space Launch Complex ’te gerçekleştirilecek. Starlink projesi ile ilgili ikinci lansman özelliğini taşıyan bu etkinlik internet üzerinden seyredilebilecek.

Şirket bu proje ile birlikte kırsal alandaki kullanıcıları hedefliyor. İnternet erişiminin pahalı ve güvenilir olmadığı yerlerde yüksek bant genişliğine sahip uydular sayesinde hızlı ve güvenilir internet sağlamayı hedefliyor.

Geçtiğimiz ay SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, Washington DC‘de yapılan 70. Uluslararası Astronomi Kongresi etkinliğinde gazetecilere projenin 2020 yılında hizmete açılması için çalışmalara devam ettiklerini açıklamıştı.

Şirket kurucusu Elon Musk, projenin sağlıklı yürütülebilmesi için en az 400 adet Starlink uydusunun yörüngede bulunması gerektiğini belirtmişti. Uyduların düzgün çalışıp çalışmadıklarını kontrol etmek için veri incelemesi yapılacağı belirtiliyor.

Uydular 280 kilometre uzaklıkta konumlandırılacak. Herhangi bir aksaklık oluşmaması için uydular birkaç kez kontrol ediliyor. Şirket Twitter hesabından “Herhangi bir durumda uydu bileşenlerinin tümü atmosferde yanacak şekilde hazırlandı.” açıklaması yapıldı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur