Apple Music deneyiminden sonra Spotify uygulamasını kullanan birçok kullanıcının şikayet ettiği şeylerden biri de uygulama tasarımıydı. Firma, yakın zamanda podcast dinleyicileri için tasarımını değiştirdi. Spotify bugün mobil kullanıcıları için yeni arayüz çalışması yaptıklarını duyurdu.

Şu an sadece iOS cihazlara gelen güncelleme ile yeni tasarıma geçen uygulama daha kullanışlı ve akıcı bir görünüme sahip olacak. Uygulama içi simgeler ve albüm kapaklarının görüntülenme şekilleri gibi bazı değişiklikler mevcut.

Yenilenen arayüz içerdiği karışık çal butonu sayesinde tek tıklama ile daha basit bir şekilde şarkılarınızı karıştırmanızı ve çalmanızı sağlayacak. Premium kullanıcıların sıklıkla kullandığı beğen, indir ve oynat butonları uygulama içerisinde daha iyi konumlara alındı.

Kullanıcı deneyimi açısından daha iyi sonuçlar elde edileceğini açıklayan yetkililer bu konudaki çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi. Şarkılar için gruplama işlemleri de kullanıcıların daha iyi deneyim yaşayabilmesi için yenilendi.

Yenilenen bu özellik sayesinde Spotify uygulaması tek elle kullanım deneyimini artıracak. Ayrıca sevdiğini şarkılar için kullanacağınız beğen butonu şarkı isminin yanına alındı.

Introducing the fresh new mobile app for iOS