İnsanlar çoğu zaman yüksek gelen su faturalarından acaba evimde su kaçağımı var diye şüphelenmektedirler. Sorunun nerden kaynaklandığını öğrenmek istiyorsanız su kaçağını tespit eden firmalarla ön görüşmeler yaparak gelmelerini isteyebilirsiniz. Son teknolojiden yararlanan firma sahipleri su kaçağı bulma için özel olarak üretilen cihazlarla kaçakların yeri tespit edilip anında tamir etmektedirler. Su kaçakları evinizde görülmese de komşularınızın evinden veya duvarlarında oluşan kabarmalarla ortaya çıkmaktadır.

En sinir bozucu konu da devamlı olarak damlayan nerden geldiğini bulamadığınız su sesleridir. Tesisatçının ilk yaptığı genelde boruları kontrol ederek bakmaktadır. Su tesisatlarının farklı giriş ve çıkışlarında yer alan boruların zamanla aşınmış olması delinmesi durumunda su kaçağı olması çok doğaldır. Sızan su kaçakları temiz su olduğu gibi pis suyun olması da normaldir. Özel olarak üretilen cihazların son dönemlerde ortaya çıkması tesisatçının ve mağdur durumda olan müşterinin işine gelmektedir.

Son derece kolay ve basit yöntemle bilgisayarlı görüntü ve dinleme cihazı sayesinde su kaçak tespiti anında yapılmaktadır. Fayansları veya duvarları kırmadan dökmeden tesisatçının yorulmasına ve müşterinin bütçesini zorlamasına gerek kalmamaktadır. Gözle görülmeyen gizli olan su kaçaklarını görüntülemek için kullanılan cihaz anında yerini tespit etmektedir. Ayrıca termal kamera sistemi ve akustik dinleme cihazları sayesinde rutubeti anında görüntüleyip yer belirlenmektedir. Bu sistem petekler veya kaloriferlerde de kullanılmaktadır.

Kaynak : www.protesisat.com