Sony’nin 2020 CES fuarında resmiyet kazandırdığı Vision S, büyük beğeni kazanmıştı. Otomotiv sektörüne henüz giriş yapmayan Sony, tanıttığı bu otomobille tüm gözleri üzerine topladı.

Tamamen yeni bir sektör diyebileceğimiz elektrikli otomobiller için oldukça iddialı gelen Sony, bu otomobiliyle neler yapabileceğini ortaya koydu. Endüstrinin en iddialı tedarikçilerinden olmaya hazırlanan Sony, ayrıca yakında yeni bir otomobille daha karşımıza çıkabilir.

Sony’nın Avusturya’da bulunan tesislerinde üretilen Vision S için yayınlanan tanıtım videosunda gösterilen SUV model ise, videonun 41 ile 44. saniyelerinde ortaya görülebiliyor. Buda Sony’nin sadece sedan araçlara odaklanmadığına işaret ediliyor.

Sahip olduğu teknolojilerle özellikle dikkat çeken araçta, 3D ToF ve LIDAR sensörler dahil olmak üzere toplamda 33 sensör yer alıyor. Aracın içerisinde ise panoramik bir ekran kullanılmış. 360 derece surround ses teknolojisine sahip hoparlörler ile donatılan otomobilde dikiz aynaları da kameradan oluşuyor.