Yeni motorları ve daha büyük kanatlarıyla 777’ye kıyasla daha az yakıt harcayan uçak 400 – 425 yolcu taşıma kapasitesine ulaşabiliyor. Bu kapsamda Airbus A380 üretiminin durması sonrasında en büyük yolcu uçağı unvanına sahip olacak.

General Electric GE9X motorlardan güç alan uçak 2013 Dubia Air Show’da lanse edildi. Bu etkinlikte 95 milyar dolar değerinde toplam 259 sipariş ve taahhüt alındı. Bu ticari havacılık tarihinde dolarlık en büyük ürün lansmanı olmuştu.

Bugüne kadar üretilen en büyük çift motorlu yolcu uçağı olan 777X’in en dikkat çekici yönü uzun yapısı. 77 metrelik gövde uzunluğu ile gelmiş geçmiş en uzun yolcu uçağı unvanına sahip olan uçağın kanatları ise 72 metre uzunluğunda.

Boeing bu kanat uzunluğu nedeniyle uçağın havalimanlarında taksi sırasında sorun yaşamasının önüne geçmek için katlanabilir kanat uçları ile karşımıza çıktı. Kanat uçları katlandığında uzunluk 65 metreye düşüyor.

THY filosu Airbus A350 XWB ile güçlendiriliyor!

Airbus A350 ile filosunu güçlendirmek isteyen Türk Hava Yolları, Airbus CEO’su Tom Enders ile Paris’teki Élysée Sarayı’nda ilk imzayı attı. İşte THY'nin Airbus A350 alımı konusunda tüm detaylar!

Yaklaşık dört saat sürecek olan bu ilk uçuşun ardından uçağın onay alabilmesi için onlarca uçuş gerçekleştirilecek. Ancak, 737 Max krizi nedeniyle Boeing’in yeni uçağının çok daha detaylı bir şekilde inceleneceğini söyleyebiliriz.