Üreticilerin ve belli kategorilerdeki yarışmacıların hünerlerini sergilediği etkinlik bu sene ziyaretçi rekoru kırmıştı. 2017 yılından itibaren düzenli olarak devam eden etkinlik hakkında geçtiğimiz aylarda bazı iddialar ortaya atılmıştı. Ancak iddiaların yalan olduğu kısa sürede açıklığa kavuştu.

Düzenlenen etkinlikte robotik yarışmaları, robotaksi yarışmaları, Capture The Flag(CTF) gibi birçok alanda ekiplere kendilerini gösterme fırsatı veriliyor. Web sitesinin neden hacklendiği hakkında ne yazık ki detaylı bir açıklama mevcut değil.

Emrelqqq, Chian, AliK rumuzlu hackerlar dosya yükleme sistemindeki bir açıktan faydalanarak websitesine sızmayı başardı. Siteyi hackleyen kişiler not olarak “Security Testi: Low, Başarısız! Teknofest!? basit projeleri finalist seçip, işe yarar projeleri pas geçtiğiniz için HACKED! Bu mudur Türkiye Teknoloji Takımı?” yazdı.

Şahısların yarışmacılar ve katılımcıların bilgilerine erişimi olup olmadığı henüz belli değil. Bakanlık ve Türkiye Teknoloji Takımı bu durum ile ilgili henüz bir açıklama yayınlamadı. Tekrar yayına alan web sitesi ile ilgili açıklamanın ne zaman yapılacağı bilinmiyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur