Yenilikçi ve farklı yaklaşımlarıyla kullanıcıları şaşırtan Elon Musk, yeni özellik üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Elektrikli araçların sessiz çalışması yayalar için sorun teşkil ediyor. Bu sorunu bazı firmalar yapay içten yanmalı motor sesiyle çözüyor. Aykırılığıyla ünlü Tesla ’nın bu tarz bir özellik yerine kullanıcılara daha eğlenceli bir seçenek sunması işten bile değil.

AB ve ABD yasalarına göre araçların belli desibel seviyesinde ses çıkarması gerekiyor. ABD kanunlarına göre 4.5 ton ve altındaki elektrikli araçların 30 km/s hızı aştığında uyarı sesi çıkarması gerekiyor. Bu özellik için bazı şirketler müşterilerinden ek para talep etmekte. Görünüşe göre Musk, motor sesinin yanında Tesla kullanıcılarının eğlenceli vakit geçirmesi için yeni özellik üzerinde çalışıyor.

Şirketin hangi modeller için bu özelliği aktif edeceği henüz belli değil. Muhtemelen tüm araçlara güncelleme olarak gelecek olan bu özelliğin ne zaman yayınlanacağı ne ne yazık ki bilinmiyor. Araç içerisinden sürücülerin de konuşabilmesi bekleniyor.

Her ne kadar eğlenceli bir özellik olarak görünse de hem güvenlik hem de kullanım kolaylığı açısından birçok kişinin işine yarayacağa benziyor.

Teslas will soon talk to people if you want. This is real. pic.twitter.com/8AJdERX5qa

— Buff Mage (@elonmusk) January 12, 2020

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur