Elektrikli araçlar güç bakımından kullanıcıları üzmese de batarya performansı ve menzil konusunda ne yazık ki kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Elon Musk piyasaya sürecekleri yeni modellerinde menzil konusunda ciddi iyileştirmeler yapacaklarını söylemişti.

Elon Musk, elektrikli kamyonet fikrini 2017 yılında ortaya atmıştı. Elon Musk, fikrin ortaya çıktığında herhangi bir ismi olmayan araç için 2 yıl içerisinde biteceğini söylemişti. Bugün attığı twit ile CyberTruck adını verdikleri model Kasım ayı içerisinde tanıtılacağını duyurdu.

Şirket Model 3‘ü seri üretim sürecine sokmak için çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca Tesla Model Y‘nin de gelecek sene kullanıcıların karşısına çıkacağını hesaba kattığımızda CyberTruck modelinin üretimi için bazı belirsizlikler oluşuyor.

Benzer şekilde Roadster 2 modeli için açıklamalarda bulunan Elon Musk, ön siparişler ile birlikte istediği geliri ve gündem olma hedefini elde etmişti. Elon Musk ’ın CyberTruck modeli için de benzer hamleleri yapması bekleniyor. 21 Kasım günü Los Angeles Space X fabrikası yakınlarında duyurulacak olan aracın teknik özellikleri merak konusu.

Günümüz şartlarında birçok firma elektrikli araç üretimine giriş yaptı. Ford, General Motors gibi şirketler de elektrikli kamyon üzerine çalıştıklarını açıklamıştı. Üretilmesi düşünülen araçların mevcut batarya teknolojisi ile ağır yük altında ne kadar menzile sahip olacağı henüz bilinmiyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur