Şirket, üretim ve satış konusunda geçmişte de bazı sıkıntılar yaşamıştı. Model 3 ile birlikte gördüğümüz satış stratejisini CybeTruck için kullanmaya karar veren Elon Musk, üretim ve satışın erteledi.

Elon Musk, Model 3 üretimi konusunda maddi sıkıntı yaşamamak adına giriş seviyesi moedelin üretimini erteleme kararı almıştı. Firma kamyonet için 3 farklı model üretmeye hazırlanıyor. Şirket, giriş seviyesi olan tek motor, iki çeker (RWD) modelinin üretimini erteleme kararı aldı.

Firmanın önsipariş sayfasında iki motorlu ve üç motorlu modellerin 2021 yılında üretime başlayacağı belirtiliyor. 39.900 dolar olan giriş seviyesi modelin üretimi ise ne yazık ki 2022 yılının sonuna kadar başlamayacak.

CyberTruck teslim tarihi birçok kullanıcı için sinir bozucu olsa da şirket açısından finansal durum göz önünde bulundurulduğunda böyle bir hamle normal karşılanabilir. Tesla, teslim tarihi konusunda müşterilerine geçmişte de sorun yaşatmıştı.

Tesla ’nın ürettiği neredeyse tüm araçlar uzun gecikme süreleri ile kullanıcılar tarafından tepki çekmişti.

Tesla Semi, Tesla Roadster 2 ve Model Y modellerinin de de gecikme konusundaki gelişmeleri müşteriler tarafından merak ediliyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur