Sürücüsüz otomobil konseptinin öncüsü olarak gösterilen Tesla, kaza oranlarını azaltmak adına Navigate on Autopilot yazılımını kullanıyor. Bu yazılım, Tesla ’nın elektronik araçlarını büyük tehlikelerden koruyor.

Sürücüsüz otomobillerinin yolu algılaması için Autopilot projesini hayata geçiren üretici firma, kendi elektrikli otomobillerinin yoldaki konileri algılamasını ve onları ekranda göstermesini istiyor.

Ever been excited by traffic cones before? #Tesla pic.twitter.com/UR1mleUz4l

— Tesla Riders Club (@TeslaRiders) November 2, 2019

Konilere çarpmamak adına şerit değişiklikleri hakkında çeşitli plan önerileri sunacak olan yazılım, bir inşaat alanının yarattığı potansiyel tehlikelerden uzak durmanızı sağlayacak.

Autopilot teknolojisinde yer alan bu özelliğin ilk halini deneyenler, ilgili sistemin konileri her zaman algılamadığını ifade etti. Ayrıca Autopilot ’ın şerit değiştirme planlarına da güvenmeyen bazı kullanıcılar, önemli bir uyarıda bulundu.

Autopilot ’ın ilk halini deneyen sürücüler, yazılımın otomobili konilerden uzak tutmak adına şoförü bazen var olan bir inşaat alanına veya akan bir trafiğe doğru yönlendirdiğini dile getirdi.

Şoförleri yolda dikkatli olma konusunda her zaman uyaran Tesla, aynı uyarıyı yineledi. Şirket yöneticileri, kendi sistemleri de dahil olmak üzere hiçbir korumanın şoför dikkati kadar verimli olmadığını düşünüyor.

Sürücüsüz otomobil projesi, Tesla için son derece önemli bir adım. Gelecekte tam otomatik sürüş teknolojisini hayata geçirmek isteyen Tesla, insanların yolda karşısına çıkabilecek olan tehlikelere karşı önlem almak zorunda.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur