The Verge, Netflix ’e The Irishman izlenme sayısı ile ilgili bir soru yöneltti. Ancak, şirket cephesinden net bir açıklama yapılmadı. Diğer yandan Nielsen isimli araştırma şirket konuyla ilgili bir duyuru yaptı.

Nielsen ’ın raporuna göre, film ABD ’de 17.1 milyon tekil izleyiciye ulaştı. Dakikadaki ortalama izleyici sayısı ise 13.2 milyon kişi olarak açıklandı. Bu veriler filmin yayınlandığı ilk 5 gün için geçerli.

Bu haliyle verilerin Breaking Bad El Camino ’dan daha iyi bir izleyici kitlesine ulaşan film, 26 milyon izlenme alan Bird Box ’u ise henüz geçemedi. Bu arada El Camino ’nun da benzer sürede 11 milyon izleyiciye eriştiğini belirtelim.

Nielsen yaptığı açıklamada bu verilerin küresel bilgiler alınmadan elde edildiğini belirtti. Dolayısıyla Netflix ’in vereceği rakamların çok daha yüksek olacağını söyleyebiliriz. Ancak yine de Netflix istatistikleri yayınlayana kadar, Nielsen ’in en doğru bilgileri açıkladığını düşünebiliriz.

13 milyon kişinin yüzde 18 ’i bir oturuşta 3.5 saat süren filmi bitirmiş durumda.

Netflix verileri toplarken izleyicileri gruplara ayırıyor. ‘Başlayanlar ’, ‘İzleyenler ’ ve ‘Tamamlayanlar ’ olarak sıralanan gruplar doğrudan izleyici yönelimlerini ortaya koyuyor. Başlayanlar grubu bir dizi ya da filmin yalnızca ilk 2 dakikasını izliyor. İzleyiciler ise içeriğin yüzde 70 ’ini izliyor. Tamamlayanlar da isminden anlaşıldığı gibi yarım bıraktığı bir içeriği daha sonrasında bitiriyor.

İlerleyen günlerde Netflix bu gruplandırmaya göre bazı veriler yayınlayacak. En net bilgiler de o zaman gün yüzüne çıkacak.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur