Dünya ile birlikte Türkiye ’de de kullanım sayısı hızla artan TikTok son dönemin en çok konuşulan platformlarından birisi haline geldi. Tabi, TikTok kullanıcı sayısında yaşanan artış uygulamanın gelirlerine de doğrudan yansıyor.

App Store ve Google Play Store üzerinden indirilen TikTok, 1.6 milyar indirme sayısına ulaştı. Bu sayıyla TikTok en çok indirilen uygulamalar arasında üçüncü sırayı aldı. Birinci sırada WhatsApp ikinci sırada ise Messenger bulunuyor.

TikTok ’tan sonra da Facebook dördüncü ve Instagram beşinci sırada. TikTok 2019 yılında elde ettiği 614 milyon indirme sayısıyla, 2018 ’e göre yüzde 6 ’lık büyüme kaydetti. Geçtiğimiz Şubat ayında da 1 milyar indirme barajını aşmıştı.

Dünya ’ya baktığımızda ise liderlik 466 milyon indirmeyle Hindistan elind. TikTok ’un ana vatanı Çin ise 173 milyon indirmeyle ikinci sırada. Bu sayıda Play Store dışında kalan Android marketler ise dahil değil.

Bu marketlerden yapılan indirmelerle 300 milyon indirme yapıldığı tahmin ediliyor. Üçüncü sırada da 123 milyon indirmeyle ABD bulunuyor. Türkiye TikTok indirme sayısı da 30 milyonu geçmiş durumda.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur