TikTok ’un sahibi ByteDance, TikTok kullanıcılarının istediği müzik servisi ve canlı yayın projesini hayata geçirmek istiyor. Sosyal medyanın gücünü kullanmak isteyen firmanın planları ortaya çıktı. Uygulama, Türkiye ’ye gelecek mi?

Aktarılan bilgilere göre kısa ve kolayca bulunabilir video kliplerden oluşan bir yapı oluşturmak isteyen ByteDance, kullanıcıların birbirleri ile olan paylaşımını çeşitlendirmek istiyor. Bu video klipleri, şarkılara senkronize edilebilecek.

Financial Times, TikTok müzik servisinin 10 dolardan daha az bir ücret karşılığında hizmet vereceğini ifade etti. Spotify ve Apple karşısında avantaj elde etmek isteyen ByteDance, öğrencileri de düşünüyor. Diğer detaylar neler?

Sony, Universal ve Warner gibi büyük şirketlerle iletişim halinde olan ByteDance, kendi müzik kataloglarının lisansı adına en uygun anlaşmalara imza atmak için fazla mesai yapıyor. Peki bu hizmetin çıkış tarihi ne zaman?

Tahminler, bu yılın aralık ayını işaret ediyor. TikTok servisini ilk deneyecek olan ülkeler arasında Brezilya, HindistanEndonezya ve Amerika Birleşik Devletleri bulunuyor. Diğer ülkeler için herhangi bir bilgi mevcut değil.

Geçtiğimiz şubat ayında 1 milyar kez indirilme başarısına ulaşan TikTok, müzik ve eğlence sektörünün nabzını yakından takip etmek istiyor. Eğer bu proje hayata geçerse ve ülkemize gelirse kendisini kullanır mısınız?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur