Wall Street Journal’da yayınlanan bir habere göre, buluşma sırasında tehlikeli bir durum anında kullanıcının dikkat çekmesini sağlayacak yeni panik butonu test süreci yakında başlatılacak. Yeni özelliğin Ocak ayı sonunda ABD’de test edilmeye başlayacağını açıklayan Match Group, diğer yeni özellikleri hakkında da ayrıntıları paylaştı.

Panik butonu, acil durumlarda direkt polis merkezi ile iletişimde olacak. Konum bilgisi, isim, fotoğraf gibi kişisel bilgiler tek bir tıklama ile polislere iletilecek. Ayrıca Match Group, reklam amaçlı hiçbir veri veya kişisel bilginin veri merkezinde tutulmayacağını ve paylaşılmayacağını açıkladı.

Panik butonunun çalışma prensibi, butona basıldığında, çağrı merkezi kullanıcının yardıma ihtiyacı olup olmadığını görmek için kullanıcıyı arayacak. Polis yalnızca kullanıcı yardım talep ederse veya telefonlarına cevap vermezse iletişim kuracak.

Ocak ayı sonunda test edilmeye başlayacak panik butonu dışında, sahte profilleri ve bu profil sahipleriyle buluşmaları önlemek için artırılmış gerçeklik altyapısıyla fotoğraf doğrulama özelliği de geliştirildi. Test sonuçlarının başarılı olması halinde global olarak en kısa sürede yeni özelliklerin uygulamaya eklenmesi bekleniyor.