27 Ekim 2019 Pazar günü yaşanan Siber Saldırı ile ilgili Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç ’tan açıklama geldi.

Türkiye‘de Türk Telekom dahil bazı büyük şirketlerin internet sitelerine ve altyapılarına sistematik bir şekilde büyük siber saldırı atakları gerçekleştirildi.

Türkiye siber saldırı ile karşı karşıya kaldı!

Türkiye siber saldırı ile karşı karşıya kaldı. Saatlerce süren problemler, kullanıcıları meraklandırdı. 100 GB büyüklüğünde olduğu tahmin edilen saldırı birçok siteyi etkiledi.

Türk Telekom ile beraber internet alt yapısına ve pek çok büyük bankanın sitelerine yapılan saldırılar sonrası, Türkiye ’de Pazar günü internet deneyiminde ve bazı bankalarda yapılan işlemlerde kesintiler meydana geldi. 100 GB büyüklüğünde olduğu tahmin edilen saldırı,  Garanti BBVA bankasıyla beraber, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone da zaman zaman altyapı problemi yaşadı.

Türk Telekom ’dan da yaşanan saldırı hakkında açıklama geldi. İşte o açıklama.

“Dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği siber saldırılardan birini biz de ülkemizdeki bazı kuruluşlara yönelik olarak yaşamak durumunda kaldık.

Saldırı, Türkiye ’nin bilgi, iletişim ve teknoloji şirketi Türk Telekom ’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulmuştur.

Ülkemizin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan şirketimizin aldığı önlemlerle yurt içi ve yurt dışı internet trafiği herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeksizin normal seyrinde devam etmektedir.

Diğer operatör ve servis sağlayıcılarını da etkilemiş olan saldırıya karşı bu kuruluşlar da bildiğimiz kadarıyla gereken çalışmaları yürütmektedirler.

Benzer durumlar her zaman olabilir. Önemli olan buna karşı hazırlıklı olmaktır. Türk Telekom ’un her türden saldırıya karşı savunma sistemi sağlamdır…

Vatandaşlarımızın iletişim teknolojilerinden huzur içinde yararlanması birinci önceliğimizdir…”​​​

Türkiye ’de yapay zeka daire başkanlığı kuruldu

CB Dijital Dönüşüm Ofisi yeni görevler için yayınlanan kararnameyi Twitter hesabından paylaştı. Dijital Dönüşüm Ofisi görevleri maddeler halinde sıralandı...

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur
Yorumlar