EUROSTAT verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Avrupa’da evde internet erişimi olan hanelerin yüzdesi belli oldu. Türkiye’de internete erişebilen hane halklarının oranın yüzde 88 olduğu görüldü. Evde internet erişiminin en yüksek olduğu ülke ise yüzde 98 ile Norveç, İzlanda ve Hollanda olarak kaydedildi.

Araştırmada toplamda 39 ülke bulunuyor. Bu ülkeler arasında internete erişimi en düşük olan ülke ise yüzde 72 ile Bosna Hersek.

Türkiye’nin evden internete erişim oranın 2018 yılı ile kıyaslandığında da 4 puan artış gösterdiği gözlendi. 16- 74 yaş arası kişilerin değerlendirildiği araştırmada, internet erişiminin en yüksek olduğu diğer ülkeler ise yüzde 96 ile Birleşik Krallık, İsveç ve İsviçre, yüzde 95 ile de Almanya ve Danimarka olarak kayıtlara geçti.

Son olarak internet ile alakalı basına yansıyan haber adedi de 121 bin 631 olarak kayıtlara geçti. İnternet kullanımı ile ilgili çıkan haberlerin sayısı ise 5 bin 216 olarak açıklandı. Haber içerikleri incelendiğinde de gençlerde ve çocuklardaki internet kullanım saatlerinin fazlalılığı ön planda oldu.