Twitter dondurma işlemi hesabınızı geçici olarak kapatmak istediğinizde kullanabileceğiniz bir özellik. İstediğiniz zaman hesabınızı açabilmeniz için, Twitter hesap dondurma işlemi yapıldığında, bilgileriniz saklanmaya devam eder. Bu nedenle kendi isteğinize göre, hesabınızı ne zaman isterseniz bıraktığınız gibi açabilirsiniz.

Twitter hesabı dondurma işlemini yaptığınız zaman, daha önceden paylaştığınız fotoğraflar, postlar kısacası her şey saklanıyor dedik ama hesabınızın dondurulmuş olduğu süre boyunca siz de dâhil bu bilgiler herkese gizli olacaktır. Bu nedenle kaydetmek istediğiniz paylaşımlarınız varsa dondurma işlemini yapmadan önce kaydetmenizi öneririz.

Twitter hesabı dondurma avantajları nelerdir?

Twitter dondur işlemi, Eğer Twitter ’dan eskisi kadar zevk almıyorsanız ama hesabınızı tamamen silmek de istemiyorsanız sizin için faydalı olacak bir yol. Twitter dondurma işleminin yanı sıra hesabınızı da kapatabilirsiniz. Fakat hesap kapatma işlemi yaparsanız, hesabınızı bir daha açamazsınız ve bütün bilgileriniz silinir. Bu yüzden Twitter hesabı dondurma işlemi yapmanız sizin açınızdan daha yararlı olacaktır.

Aynı zamanda Twitter hesap dondurma işlemi yaptığınızda, Twitter üzerinde harcadığınız zamanı arkadaşlarınız, aileniz ve işinize ayırabilirsiniz. Bu işlem size, sevdiklerinize daha çok zaman ayırma fırsatı sunar. Fakat Twitter hesap dondurma işlemi yapmadan önce dikkat etmeniz gereken şeyler var. Peki, dikkat edilmesi gereken bu şeyler neler gelin beraber inceleyelim.

Twitter hesap dondurma işleminden önce dikkat edilmesi gerekenler

Twitter dondurma işlemine geçmeden önce, Twitter hesap dondurma konusunda dikkat edilmesi gereken konulara değineceğiz.

Twitter dondurma işlemini gerçekleştirdiğinizde, Twitter hesabınız üzerinden iletişim kurduğunuz insanlar size ulaşamaz, onlara başka bir iletişim numarası sunabilirsiniz ya da sadece bilgilendirebilirsiniz. Twitter hesabı dondurma gerçekleştiğinde, bu platformdaki insanlarla iletişiminizin kopmasına sebep olabilir.

Ayrıca, eğer yedeklemek istediğiniz, sizin için önemli olan fotoğraf ya da postlar varsa yedeklemenizi öneririz, çünkü hesabınız kapalı olduğu sürece bu fotoğraf ya da postlara ulaşımınız olmayacaktır. Belli bir süre hesabınızı açmak istemiyorsanız bu önerimizi uygulamanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde bu fotoğraflara ulaşmanın tek yolu, hesabınızı açmak olacaktır. Peki, Twitter nasıl dondurulur, hep beraber bakalım.

Twitter nasıl dondurulur?

Twitter nasıl dondurulur sorusu birçok kullanıcı tarafından sorulan bir soru. Bu konuyu sizler için görseller yardımı ile anlatarak daha kolay yapmanızı sağlayacağız.

Bu işlemi yapmanızın iki yolu bulunmaktadır. Twitter hesap dondurma linki ve manuel olarak sunulan bu iki yoldan öncelikle manuel olanı sizlere göstereceğiz.

1- Twitter hesabınıza giriş yapın.

2- Hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfanızın sol kısmında bulunan “…Daha Fazla” butonuna basın.

3- Butona bastıktan sonra karşınıza aşağıda gösterdiğimiz seçenekler çıkacak, burada “Ayarlar ve Gizlilik” butonuna basınız.

4- Bu işlemi yaptıktan sonra ekranınıza gelecek sayfanın orta kısmında “Hesap” butonuna basın ve sayfayı aşağı kaydırın. Aşağıda gösterdiğimiz gibi sayfanın orta kısmının en altında “Devre dışı bırak” seçeneğine tıklayınız.

5- Devre dışı bırak tuşuna bastıktan sonra Twitter dondurma işleminiz başarıyla gerçekleşmiş olacaktır.

Twitter hesap dondurma linki kullanarak hesabınızı dondurmak istiyorsanız;

Twitter dondurma linki: https://twitter.com/settings/accounts/confirm_deactivation

Bu link sayesinde ise direkt olarak son adıma geçerek, daha kısa bir şekilde hesabınızı dondurabilirsiniz.

Twitter dondurma işleminden sonra tekrar açılabilir mi?

Twitter dondurma işleminden sonra hesabınız tekrar açılabilir. Twitter dondurma işlemi, zaten kullanıcılar istediği zaman hesaplarını tekrar kullanabilsinler diye eklenmiş bir özelliktir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, istediğiniz zaman hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Hesabınızı dondurduktan sonra herhangi bir zaman aralığı belirtilmediği için, hesabınızı açmak istediğinizde Twitter sitesine ya da uygulamasına kullanıcı adı ve şifrenizi girerek yeniden hesabınızı açabilirsiniz.

Twitter dondurma işlemini sizler için açıkladığımız bu yazıda, dikkat edilmesi gereken kısımları okuduğunuzdan mutlaka emin olun. Twitter nasıl dondurulur yazımız umarız size dondurma işlemini nasıl yapacağınız konusunda yardımcı olmuştur.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur