Kısa bir süre önce market alışverişi sektörüne de el atan şirket belli ki agresif bir büyüme planlıyor. Şirketin yemek dağıtımı için altı pervaneli ve iki kişilik yemek taşıyabilen bir drone tasarımı paylaştı.

Şirket ülkemizde ve dünyada taksi hizmetinden dolayı yasaklar ve protestolarla karşı karşıya kalıyor. Uber belki de bu nedenden dolayı hizmet yelpazesini genişletmenin peşinde.

Uber ’den farklı bir satın alım!

Uber Eats ile yemek sipariş teslimatı gerçekleştiren şirket şimdi de marketlere açılıyor. 2009 yılında ulaşım hizmeti sunan Uber Cornershop şirketini de satın alarak market alışverişine de el attı.

Uber tarafından planlanan drone ile yemek dağıtımı ile birlikte, daha hızlı ve daha sıcak yemek hizmeti verilmesi bekleniyor. Ancak drone her ne kadar bir nimet gibi görünse de kolay hedef olma gibi dezavantajları var. Bu dezantajlı durumu drone ile paket teslimatı ile Amazon tüm önlemlere rağmen yaşamaya devam ediyor.

Uber tarafından yatırım yapılan uçan taksi yatırımı da bu yelpazenin önemli kollarından biri. Yemek dağıtım ve market alışverişi sektörünün de gün geçtikçe büyüdüğü düşünülürse, Uber geleceğini sigorta altına almışa benziyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, Uber bu yeni dağıtım ağı ile gerçekten de başındaki sorunlardan kurtulabilir mi? Yoksa şirket yeni sorunlarla mı karşı karşıya gelecek? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur