Sony ve Microsoft yeni nesil konsollar için hazırlıklarını tamamlamak için çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sony, PS5 modeli için geriye dönük uyumluluk hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Microsoft cephesinden de Ubisoft iddiaları ortaya atıldı.,

İddialara göre Ubisoft genel müdürü Yves Guillemot talimatı ile şirket Microsoft ’un yeni nesil konsolu Xbox Scarlett için 5 yeni oyun hazırlamaya başladı. Oyunların Scartlett versiyonlarının daha gelişmiş grafik özelliklerine ve akıcılığa sahip olacağı tahmin ediliyor. Yeni nesil oyun konsollarında daha hızlı indirme yapılabileceği iddiaları da mevcut.

Geçtiğimiz haftalarda Ubisoft oyunlarının gecikme süreleri hakkında açıklama yapmıştı. Yeni iddialarla birlikte 2020 yılının sonunda çıkması beklenen Xbox Scarlett için çalışmalara devam ettikleri görülüyor.

Watch Dogs: Legion, Gods & Monsters ve Rainbow Six: Karantina oyunlarının yer alacağını belirten yetkililer diğer 2 oyun hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Şirket hem Sony hem de Microsoft için oyun üretiyor. Benzer şekilde adı geçen oyunların PS5 için de yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Sony şimdilik bu tür konularda sessizliğini koruyor. Kullanıcılar şirketin ne tür adımlar atacağını ve geriye dönük uyumluluk konusunda sözünü tutup tutmayacağını merakla bekliyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur