Gün geçmiyorki Avrupa kaynaklı çıkan ve 19 haneli pin numarasına sahip olan ukash kart dolandırıcılığı peydahlanmasın.  Bu sefer ise gittigidiyor firması üzerinden internete ucuz telefon ilanı vererek gerçekleştirilen bu olayın ayrıntılarını alt tarafta sizlere açıklamaya çalışacağım. Dolandırıcı kişi ilk olarak gittigidiyor firması üzerinden sahte bir hesap açıyor ve günümüzde çok şık kabul edilecek bir elektronik cihazı piyasa fiyatının çok altında ilan açarak ağına düşecek telefon alıcılarını bekliyor.  Dolandırılan kişi gelip telefonu görünce fiyatından dolayı basireti bağlanıyor ve telefon satıcısı ile yani ukash dolandırıcılığı yapan kişi ile iletişime geçiyor ve bu telefonu yada artık hangi eletkronik ürünü satıyorsa nasıl alabileceğini ve ödemeyi nereye yapabileceğini soruyor. Dolandıran kişi hemen google üzerine ukash yazıp çıkan firmalardan birine giriş yapıyor ve canlı destek hattı üzerinden normal bir ukash kart satın alırmış gibi bilgi soruyor. Sorduğu ilk bilgi 250 Euro ukasj kart ne kadar oluyor. Bunun karşılığında canlı destek hattında duran çalışan arkadaş ise o günkü ukash kur fiyatlarından ödemesi gereken ücreti canlı destek hattından bu kişi ile paylaşıyor. Akabinde firmadan hesap numarasını istiyor ve birazdan paranızı yatıracağım lütfen beklermisiniz diyor.

astropay

Güvenilir Ukash kart satışı yapan firmadan aldığı banka hesap numarasını dolandıracağı kişiye veriyor ve buraya ödemenizi yaptıktan sonra bana bilgi verin ürünü kargoya çıkartıyım diye bilgi veriyor. Dolandırılan kişi hiç bir şeyin farkında olmadan bu işlemi Kabul ediyor ve hesap numarasına ödeme yapılması gerektiğini söylüyor.  Dolandırılan kişi arada dolandırılan firmanın banka hesabına ödemeyi geçiyor ve dolandırıcı kişi ile tekrar iletişime geçerek parayı hesabınıza gönderdim diyor. Akabinde ukash kart dolandırıcılığı yapan kişi diğer dolandıracağı firmaya gelerek canlı destek hattından şu kadar ödemenizi yaptım ukash kartımız satın alabilirmiyim diyor. Haliyle ukash kart satıcısı ise durumu anlayamıyor ve yatırılan miktar karşılığından ne kadar ukash ediyorsa bunu dolanduran kişiye söylüyor. Artık hiç bir şekilde dolandıran kişiye ulaşılamıyor.

Işte durum böyle olunca sizlerde ukash`ın kartını satın alırken çok fazla dikkatli olunuz ve böyle durumlara mahal vermeyiniz. Sonuçta hem ukash satıcısı firma hemde sizin madur olma olasılığınız bi hayli yüksektir. Bu ve buna benzer olaylardan dolayı firmamız hiç bir şekilde sorumluluk Kabul etmemektedir. Çünkü bu tamamen sizin güvenilir olmayan kişiler ile yaptığınız alışverişlerden kaynaklanmaktadır.Bu gibi dolandırıcılık hikayesi astropay kart içinde geçerlidir.