C1 ’in 5.45 inç büyüklüğündeki IPS ekranı 480×960 piksel çözünürlük sunuyor. Bu fiyat segmentinde genelde TFT paneller kullanıldığı için bu bir avantaj. Ayrıca ekranı çiziklerden korumak için sertleştirilmiş bir cam kullanıldığı belirtiliyor.

Telefon gücünü 1.3 GHz hızında çalışan dört çekirdekli bir işlemciden alıyor. İşlemcinin adı açıklanmamış olsa da MediaTek tarafından geliştirilen bir çözüm olduğu düşünülüyor. 1 GB RAM ve 32 GB depolama alanı ile gelen telefonun hafızası, microSD kart ile 64 GB ’a kadar artırılabiliyor.

Telefonun her iki tarafında 5 Megapiksel çözünürlüğünde kamera ve LED flaş yer alıyor. Bu sayede her iki kamera ile gece çekim yapmak mümkün. Çift SIM kart yuvasına sahip olan telefonda LTE desteği bulunmuyor.

Bu nedenle 3G bağlantısı ile yetinmek gerekiyor. Buna ek olarak sadece Wi-Fi 4 desteğine (802.11n) sahip olan telefon, uygulamaların Go sürümleri sayesinde yavaş internet bağlantılarında bile yeterli bir deneyim sunabiliyor.

Telefonun 2500 mAh kapasiteli bataryası microUSB portu üzerinden şarj ediliyor. Cihazda 3.5 mm kulaklık girişi yer alırken, kutudan kulaklık çıkmıyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur