Daha iyi bir gelecek için Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonu doğrultusunda 2014 yılında Dijital Dönüşüm Hareketi'ni ilan eden Vodafone Türkiye, mobil teknolojilerle müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırdığı ve yeni rekorlara imza attığı bir yılı daha geride bıraktı. Abone sayısı rekor seviye olan 21 milyona yaklaşan Vodafone Türkiye, sürekli yatırımlarıyla abonelerinin 2014'te de mobil iletişim teknolojilerinden özgürce yararlanmasını sağladı.

Her geçen gün büyüyen Vodafone ailesinin yaklaşık 21 milyon üyesi, 2014'te abone başına aylık ortalama 408 dakika konuştu, 205 adet SMS gönderdi ve toplamda 42 milyar MB data kullandı. Teknolojiyi herkes için erişilebilir kılma yaklaşımı ile 2014 yılında ilk yerli üretim akıllı telefon Blade V ve 4G uyumlu ilk yerli üretim akıllı telefon Smart 4 power'ı müşterilerinin beğenisine sunan Vodafone Türkiye'nin abonelerinin internet kullanımı, 3G'nin hayata geçtiği 2009'dan bu yana tam 35 katına ulaştı.

 Vodafone Red'liler 33 ülkede 4G teknolojisini deneyimledi

 Yurt dışında tarifelerindeki dakika, mesaj ve interneti sanki Türkiye'deymiş gibi özgürce kullanan Vodafone Red'liler, Türkiye'den de 22 ülkeyi ararken sanki yurt içini arıyormuş gibi hiçbir ek ücret ödemeden dakikalarını kullanabildiler. Ayrıca 33 ülkede 4G teknolojisini deneyimleme fırsatına sahip oldular. Vodafone Red'liler 2014 boyunca uçak biletlerini kişisel asistan aracılığıyla edinme, havaalanına VIP transfer ve havaalanlarında özel lounge'lardan ücretsiz yararlanma fırsatı buldu. Vodafone Red, abonelerine bu dönemde 151 milyon TL'yi aşan fayda sağlandı.

Vodafone FreeZone ile gençler özgürce iletişim kurdu

 Gençlerin özgürce, içlerinden geldiği gibi yaşamaları için "Hayatta türlü zorunluluklar olabilir ama Vodafone FreeZone'la sıkıntı yok, kafana göre yaşaman için yanındayız" diyen Vodafone FreeZone ile gençlerin iletişim ihtiyaçları, onlara özel avantajlı tekliflerle karşılandı. 2014 boyunca gençlerin bütçelerine sinema, gala, festival ve konser biletleri ile eğitim, yemek ve seyahat alanlarındaki sayısız avantajla 10 milyon TL'yi aşan fayda sağlandı. Vodafone FreeZone konserleri ile 7 bin km yol kat edildi, 50 bini aşkın gence ulaşıldı. 81 ilden binlerce liseli müzisyenin katıldığı  Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, 2014'te de Türkiye'nin en geniş katılımlı müzik organizasyonu olmaya devam etti.

Mobil uygulamalarla sunulan ayrıcalıklı hizmetler milyonlara ulaştı

Vodafone Cep Sağlık servisi 550 bini aşkın kişinin hayatına dokundu ve onlara sağlıklı yaşam yolculuğunda yol gösterdi. 1120 numaralı telefondan 7/24 aranabilen Vodafone Cep Sağlık servisinden faydalanan Vodafone'luların sayısı toplamda 12 bini geçti.

Hamileyim SMS paketiyle Vodafone Cep Sağlık, 25 bini aşkın anne adayının hayatının en önemli döneminde yanında oldu. "Bebeğim ve Ben" SMS paketi ile ise Vodafone Cep Sağlık dünyaya yeni gelen yaklaşık 50 bin bebeğin hayata dair ilk deneyimlerinde yanlarında oldu.

QR kod ile temassız mobil ödeme deneyimini herkes tarafından kullanılabilecek kolaylıkla sunan Vodafone Cep Cüzdan uygulaması, hizmete sunulduğu 2014 yılında 62 bini aşkın abone tarafından indirildi.

Tüm Vodafone'lulara indirim, kampanya ve fırsatları aralıksız tüm yıl boyunca sunan ücretsiz Vodafone Avantaj Cepte uygulaması toplamda 400 binden fazla kez indirildi. Avantaj Cepte ile 2014 yılında 114 markada 225 kampanya düzenlendi. Vodafone Avantaj Cepte kullanıcıları aynı zamanda anlaşmalı mağazaların dijital sadakat kartlarını kullandı ve kendilerine özel kampanyalardan faydalandı.

Vodafone'un tamamen ücretsiz sunduğu SMS Bilgi Servisleri sayesinde sağlıkla ilgili yararlı bilgiler kullanıcılara yaklaşık 63 milyon kez SMS yoluyla iletildi. Kullanıcılar bu yolla sağlıklı yaşam, beslenme, diyabet, obezite, anne ve bebek, hamilelik, hipertansiyon gibi konularda birçok yararlı bilgiye hızlıca erişme imkanına sahip oldular.