Khodro Van fabrikası, 150 – 200 milyon dolarlık yatırımla 50 hektarlık bir alana kurulacak ve yaklaşık olarak 1.000 kişi istihdam edilecek. Yatırımlarını Türkiye ’ye kaydıran İranlı yatırımcılar, böylece uygulanan yaptırımların etkilerini azaltmayı planlıyor. Bu arada Khodro ’nun Orta Doğu ’nun en büyük otomobil üreticisi olduğunu da belirtelim.

Çalışmaların başlamasının ardından Van ’a gelen şirket CEO ’su Farshad Moqimi, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez gibi önemli isimlerle görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin ardından Moqimi, yeni fabrikanın duyurusunu yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Bilmez de İran ’daki birçok firmanın yaptırımların etkisini azaltmak için ajandasına Türkiye ’yi eklediğini ve bu konudaki iletişimin devam ettiğini belirtti.

Kanada ’daki ana fabrikada ilk üretimi gerçekleştirecek olan Khodro, Van ’daki fabrikada ürünü nihai haline kavuşturacak. Burada üretilen araçlar Türk patentli olacak. Her ilde bir servisin de olması gerekecek.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur