Akıllı telefon kullanıcılar için yavaş yavaş tüm uygulamalarda karanlık mod hayatımıza girmeye başladı. iOS 13 ile beraber hayatımıza giren karanlık mod, Instagram gibi popüler uygulamaları karanlık bir hale sokmuştu. Android telefonlarda da, Android 10 güncellemelerine doğru süre azalırken karanlık mod ile alakalı haberler artmaya başladı.

Gelen raporlarda, mart ayında başlanan WhatsApp karanlık mod testleri için sona yaklaşıldı. Testlerin sona ermesinin ardından sıradaki adım güncellemenin gelmesini beklemek olacak. Net bir tarih şu anda belli olmasa da, bekleyeceğimiz sürenin oldukça azaldığı aşikar.

WhatsApp karanlık mod nasıl olacak?

WhatsApp karanlık mod ne zaman gelecek sorusu ile beraber merak edilen soru bu modun nasıl olacağı. Özellikle geceleri karanlık ortamlarda sıkça kullandığımız WhatsApp ’a karanlık modun gelmesi kullanıcıları oldukça rahatlatacak.

Sohbetler kısmının arka planı gri, mavi veya siyah renge bürünecek. Mesajların, bu koyu renklerin arasında rahatlıkla seçilebilmesi için yazı rengi beyaz olacak. Ayrıca bu mod, AMOLED ekran kullanıcıları için de oldukça kullanışlı olacak.

AMOLED ekranlar, siyah pikselleri kapatabildiği için güç harcamıyor. Durum böyle olunca da kullanıcılar karanlık modu kullanırken ekranlarındaki piksellerin büyük bir çoğunluğu kapalı olduğu için enerji harcamayacak. Bu da kullanıcıların batarya kullanım süresinin artmasını sağlayacak.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur