Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca WhatsApp ’tan kalıcı olarak uzaklaştırılan birçok kullanıcı, bu durumdan şikayetçi. Kötü amaçlı veya şüpheli grup isimleri kullanmaktan dolayı suçlanan kullanıcıların kafası karışık.

İlk olarak “Mowe11” isimli bir kullanıcı, bir üniversite grubuna katıldığını ve daha sonra katıldığı grubun isminin değiştirildiğini söyledi. O yeni isim, hem ilgili grubun hem de ilgili grubun üyelerinin WhatsApp ’tan atılmasına sebep oldu.

“FranciscoAlfaro” isimli bir Reddit üyesi de aynı durumdan ötürü cezalandırıldı. 100 kişilik bir okul grubuna katıldığını söyleyen üye, bir sabah uyandığını ve WhatsApp ’tan tamamen uzaklaştırıldığına şahitlik ettiğini söyledi.

WhatsApp ’ın kendisine hiçbir bilgi vermediğini iddia eden kullanıcı, yalnız değil. Kendisi gibi birçok kullanıcı, illegal veya şüpheli olarak adlandırılan grup isimleri yüzünden cezalandırıldı. WhatsApp, bu olaya bir açıklama getirdi.

“Kullanıcılar, WhatsApp ’tan neden yasaklandığna dair bilgi almak istediklerinde sistemimizden otomatik bir cevap alırlar. Bu cevap, onların kuralları ihlal ettiğini belirten bir mesajdan ibarettir.”

“Bu, yanlışlıkla ceza aldığınızda bile yapabileceğiniz hiçbir şeyin olmadığı ve WhatsApp ’ın size yardımcı olamayacağı anlamına gelir. ” WhatsApp ’a göre şüpheli, yasa dışı veya kötü niyetli grup isimleri neler bilinmiyor.

Bulunduğunuz grupların kullandığı isimlere çok dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde siz de kalıcı bir şekilde yasaklanan kullanıcılar arasında yer alabilirsiniz. Sizin başınızdan böyle bir olay geçti mi?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur