2019 yılının ilk aylarında Facebook ’un kurucu ortağı Mark Zuckerberg, Facebook ’un üç mesajlaşma servisini tek çatı altında toplayacağını duyurmuştu. The Wall Street Journal ’da yer alan bilgiye göre, ABD buna engel olabilir. ABD Federal yetkilileri şu sıralar Facebook ’un ürünlerinin antitröst yasalarına uygun olup olmadığına dair ön tedbirler almanın yollarını arıyor. Eğer söz konusu tedbirler alınırsa, Federal Ticaret Komisyonu, şirketin uygulamalarını nasıl birleştirdiğine dair politikalara odaklanacak. Ayrıca, potansiyel rakiplerin çalışmalarına da izin verilecek. Bu çalışma sırasında Facebook ’un planlarının rekabet karşıtı olduğu açıklanırsa, beklenen birleşme engellenebilir.

Şimdilik hem FTC hem de Facebook tarafından konuyla ilgili yapılmış bir açıklaması bulunmuyor. Ancak, olaya yakın kaynaklar Facebook ’un endişeli olduğunu belirtti. Bu endişenin sebebi ise FTC ’nin Facebook ’a ‘birlikte çalışabilirlik ’ kurallara aykırı olduğu gerekçesi ile dava açabilme ihtimali.

Facebook ’un uygulamala birleştirme açıklamasının ardından kullanıcıların gizlilik konusunda endişeleri ortaya çıkmıştı. Facebook ise belirlediği gizlilik odaklı vizyon ile, kullanıcı gizliliğine, daha bir şifreleme yöntemlerine ve güvenli veri depolamaya odaklanacağını duyurmuştu.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur