Wikipedia için Anayasa Mahkemesi tarafından verilen hak ihlali kararı ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ’den konu ile alakalı açıklama gelmişti. Açıklamasında “Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararı açıklayınca Wikipedia açılacaktır.” ifadelerini kulanan bakan, gerekçeli karardan sonra Wikipedia ’nın açılacağını belirtmişti. Ortaya atılan yeni iddialarda ise Anayasa Mahkemesi ’nin gerekçeli kararı ne zaman açıklayacağı cevap buldu.

Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi, yazdığı yazısında konuyla alakalı bir takım açıklamalarda bulundu.  “Edindiğim bilgiye göre gerekçeli karar büyük ölçüde tamamlanmış, gerekli incelemeleri yapılmasıyla birlikte 1 hafta 10 gün içinde yayınlanacak.” diyen Abdülkadir Selvi, Wikipedia ne zaman açılacak sorusuna cevap vermiş oldu.

Eğer Selvi tarafından ortaya atılan iddialar gerçekleşirse, 10 gün içerisinde hasret kaldığımız Wikipedia ile tekrar kavuşacağız.

Wikipedia neden kapatıldı?

Wikipedia, birçok konuda insanlara bilgi veren bir platform. Özgür ansiklopedi olarak da bilinen platformda Türkiye hakkında hakkında yazılan bazı yazılarda terör örgütleri ile Türkiye ’nin ilişkili olduğunu belirten cümleler bulunuyordu. Bu yazıların ardından 29 Nisan 2017 ’de Wikipedia ’ya Türkiye ’de erişim engellenmişti.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur