Microsoft Windows işletim sisteminde belli zaman aralıklarında radikal değişiklikler yapıyor. En son Windows 10 güncellemesi ile birlikte başka sürüm çıkarmayacağını duyuran şirket Surface etkinliğinde yeni işletim sistemine de yer verdi.

WalkingCat rumuzlu twitter kullanıcısı Microsoft sunucularında Windows 10X ile ilgili önbellek keşfetti. Bu önbellek üzerinden ekran görüntüsü alan kullanıcı işletim sistemi hakkında bilgi paylaştı. Paylaşılan ekran görüntüsünden başlat menüsünün tablet kullanımı için uygun olmadığı görülüyor.

Windows 8 menüsüne benzerliği ile dikkat çeken ekran görüntüsünde alt bölümde kısayol ikonları mevcut. Edinilen bilgilere göre kullanılan arayüzde arkaplanda bulunan uygulamaların daha hızlı çalışmasını sağlanıyor. Windows 10X işletim sisteminde Sticky Notes, Feedback Hub, Microsoft Office tarzı uygulamalar önyüklü olarak gelecek. Uygulamalar kendi ikonları üzerinden kaldırılabilecek.

Santorini adı verilen arayüzde giriş için yüz tanıma sistemi de desteklenecek. Microsoft Windows 10X işletim sistemi ile birlikte kullanıcıları kendi ekosistemine dahil etmek için çalışmalar yürütüyor. Sızdırılan belgelerde bu konu ile ilgili detaylı çalışmaların da yapıldığı açıkça görülüyor. Elde edilen görüntülerde ana ekranda yapılan işlemlerin tarih sırasına göre yer alıyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur