Birçok kurumsal firma kullandığı ekosistem nedeniyle kolay kolay işletim sistemi değiştiremiyor. Bu sebepten dolayı birçok ATM cihazı ve endüstriyel otomasyon sistemi halen aktif olarak Windows XP kullanıyor.

Benzer şekilde Windows 7 kullanan kurum ve kişi sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Bazı kullanıcılar alışkanlık nedeniyle Windows 10 sürümüne geçmeyi reddediyorken bazı kullanıcılar ise mevcut cihazlarının özelliklerinden dolayı işletim sistemini Windows 10 sürümüne yükseltemiyor.

Bu sebepten dolayı Özgür Yazılım Vakfı Windows 7 işletim sisteminin açık kaynak olması gerektiğini açıkladı. Microsoft’un Github üzerinden açık kaynak yazılım paylaştığına dikkat çeken yetkililer bu konuda gerekli başvurularını yapacaklarının altını çizdi.

Windows 7 açık kaynak işletim sistemi haline geldiğinde geliştirme konusunda destek olacaklarını söyleyen yetkililer, işletim sisteminin hem güvenlik hem de yeni özellikler konusunda iyi yerlere gelebileceğini savundu.

Microsoft, Windows 7 için 10 Ocak 2023 tarihine kadar ücretli destek hizmeti sunacağını açıklamıştı. Alman hükümeti 33.000 bilgisayar için şirkete 886.000 dolar ödeyecek, öte yandan İrlanda hükümeti de benzer şekilde Windows 7 kullandığı cihazlar için yaklaşık olarak 1.2 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Firmanın yakın zamanda Windows 7 işletim sistemini açık kaynak haline getirmesi olası gözükmüyor. Ancak şirketin bir süredir açık kaynak felsefesine olan ilgisinden dolayı ileride eski işletim sistemlerinin kaynak kodlarını yayınlayacağı düşünülüyor.